Nieuw tuinhuis? Dit moet je weten! Top 5

Nieuw tuinhuis? Dit moet je weten! Top 5

Nieuw tuinhuis? Dit moet je weten! Top 5

Het kopen van een tuinhuis kan nogal ingewikkeld zijn. Metaal, hout of kunststof? Waar het te plaatsen? Hoe moet de fundering in elkaar gezet worden? Bekijk onze top 5 tips over het uitzoeken van een tuinhuis wat het allemaal een stuk eenvoudiger zal maken.

 

TIP 1 : Het formaat van het tuinhuis

 

Bepaal eerst de vorm en grootte die je wilt. Het is altijd het beste om jezelf meer ruimte te geven dan je denkt nodig te hebben. Meet de benodigde ruimte zorgvuldig en vergeet niet om de overhang van het dak ook te berekenen. Keter biedt een breed scala aan tuinhuizen. Vrijwel elke denkbare grootte en vorm. In sommige tuinhuizen, zoals in het Artisan tuinhuis, is het heel eenvoudig om planken op te hangen die de opslagruimte aanzienlijk kunnen vergroten.

 

TIP 2: Het materiaal van je buitenberging

 

Metaal, hout of kunststof? Wat is het juiste materiaal voor jou? Hout ziet er altijd goed uit, maar heeft regelmatig onderhoud nodig en kan gevoelig zijn voor rotten. Metalen tuinhuizen zijn sterk maar zijn niet altijd mooi om te zien en kunnen moeilijk in elkaar te zetten zijn. Kunststof tuinhuizen zijn onderhoudsvrij, het gemakkelijkst om op te bouwen en eenvoudig uit elkaar te halen als je moet verhuizen. En de kunststof tuinhuizen van Keter zien er fantastisch uit. Kijk bijvoorbeeld het Darwin tuinhuis dat de uitstraling heeft van echt hout, maar de voordelen van kunststof.

 

TIP 3: Overhang van een tuinhuis

 

De grootste vijand van een tuinhuis is regen. Houten tuinhuizen lekken en rotten vaak door de regen die langs de muren stroomt. Om dergelijke problemen te minimaliseren, moet het dak minstens 5 cm/2 inch over de zijkanten hangen en de voorkant en achterkant minstens 7,5 cm/3 inch. Meet vanaf de binnenkant van het dakrand, niet vanaf de buitenkant. Ramen kunnen aan de onderkant rotten, tenzij ze hellende vensterbanken hebben en eronder een groef is om water naar de grond te laten druppelen. Als je in een gesloten tuinhuis staat, zul je daglicht alleen door de ramen zien. Als je licht rond de ramen ziet, kan regen binnendringen.

 

TIP 4: Specifieke kenmerken

 

Wat zijn de kenmerken die je echt nodig hebt? Heb je een tuinhuis nodig met een hellende drempel om spullen er gemakkelijk in en uit te rollen? Openen de deuren wijd genoeg? Is er voldoende ventilatie om schimmelvorming en vochtophoping te voorkomen? Licht is essentieel in een tuinhuis - ga voor ramen van een redelijk formaat en/of een dakraam, zoals bij het Oakland tuinhuis. Veiligheid is belangrijk als je iets van waarde wilt opslaan - heeft je tuinhuis een veilige sluiting?

 

Tip 5: De installatie van een tuinhuis

 

Plan de installatie zorgvuldig. Heb je toestemming nodig van de gemeente? Zorg ervoor dat je een vlakke ondergrond hebt voor je tuinhuis - als het schuin afloopt, zal het tuinhuis niet juist passen en zullen er gaten verschijnen die regen kunnen binnenlaten. Het in elkaar zetten van een tuinhuis is een taak voor minstens 2 of 3 personen, afhankelijk van de grootte. Keter tuinhuizen zijn relatief gemakkelijk op te bouwen. Zie je het toch niet zitten om het zelf te doen? Dan bieden wij ook montageservice aan.      

 

En hier is een extra tip - controleer de garantie zodat je met vertrouwen koopt.